Cluster team ter controle en handhaving Covid-19 maatregelen horecasector geïnstalleerd

Bij mandaat van de ministeries van Volksgezondheid, Justitie en Politie, Regionale Ontwikkeling en Sport, Defensie en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken is donderdag een zogenoemd cluster team voor de controle en handhaving van Covid-19 maatregelen geïnstalleerd. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname vrijdag.

Het doel is om met gespecialiseerde eenheden gezamenlijke inspecties uitvoeren om verdere verspreiding van het virus te beperken binnen de horecasector. Dit team is ingesteld om effectief en efficiënt te werk te gaan bij het uitvoeren van de inspecties, zegt Rowan Noredjo, inspecteur-generaal Arbeidsinspectie. 

De coördinator geeft verder aan, dat het team bestaat uit vertegenwoordigers van de ministeries. ‘Wij van Arbeidsinspectie dienen erop toe te zien, dat de veiligheid op de werkvloer gegarandeerd is, ook tijdens de Covid-19 pandemie. Op basis van verschillende inspecties in de afgelopen weken is gebleken, dat vele horecabedrijven zich niet houden aan de geldende protocollen. Het is daarom nodig dat er strenger opgetreden wordt daar waar de regels niet worden nageleefd.

Coördinator Noredjo zegt, dat er bij de controles ook gelet wordt op de bezettingen van de terrassen bij de horecabedrijven. ‘Het is niet toegestaan voor personen om langer dan twee uren op een van deze locaties te begeven. Ook mogen niet meer dan vier personen aan een tafel. De indeling van de tafels en stoelen mag niet worden gewijzigd. De sociale afstand dient ook in acht genomen te worden. Wij zijn er om te zorgen voor de veiligheid van eenieder.’

De inspecteur-generaal zegt verder, dat de mogelijkheid ook bestaat om horecabedrijven te ontruimen. Dat zal gebeuren indien mocht blijken, dat er direct gevaar bestaat voor de gezondheid van medewerkers en gasten. ‘Dan zijn wij wel bevoegd om te vragen dat men de plek ontruimd.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: