Universiteit continueert leerproces met inachtneming van aangepaste covid-maatregelen

De Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft kennisgenomen van de nieuwste covid-19 maatregelen, die maandagmiddag werden bekendgemaakt door Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid. Daarbij werd de avond lockdown van 11.00 uur naar 9.00 uur in de avond gebracht. Ook werd aangegeven dat de overige maatregelen scherp gehandhaafd zullen worden. Het Universiteitsbestuur, onder leiding van Shanti Venetiaan, geeft desgevraagd aan Dagblad Suriname te kennen dat de circulaires, die onlangs gestuurd zijn naar de verschillende faculteiten, aangepast zullen worden. Venetiaan merkt op dat de maatstaf van 1 persoon per 5 vierkante meter gevolgd zal worden. Zij verwacht geen opstoppingen in het leerproces. “We verwachten geen problemen, en zullen de maatregelen in acht blijven nemen”, geeft zij aan.

Universitair schakeljaar past tijden aan na verscherpte lockdown

Het universitair schakeljaar heeft refererend naar de verscherpte covid-19 maatregelen van de regering aangegeven dat de lesuren met ingang van gisteren ingekort zullen worden. Het universitair schakeljaar geeft aan dat het rooster van kracht blijft, alleen de lesuren zullen in plaats van 45 minuten slechts 30 minuten duren. Het eerste lesuur begint dus om 16.30 uur en het laatste lesuur (6de) eindigt om 19.30 uur, aldus de bekendmaking het universitair schakeljaar. Het Schakeljaar is bedoeld voor aanvulling aan diploma’s van opleidingen, waaronder: havo, Natin en Imeao, om zodoende in te schrijven voor een wetenschappelijke studie op de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: