Het ministerie moet er voor alle jonge Surinamers zijn

In de media gaf de huidige minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken aan dat het Jeugdparlement een politiek karakter had tijdens de vorige regering, wat volgens haar nimmer zo mag zijn, zegt NJP-ondervoorzitter Dinesh Parag. “Het ministerie moet er voor alle jonge Surinamers zijn. Het is dus niet de bedoeling dat jongeren of politieke organisaties daar worden geaccommodeerd. Wat wij dus nu merken, is dat de voorzitter van de Jongerenraad van de VHP, directeur is geworden van het Nationaal Jeugdinstituut. Dit valt toch ook onder het accommoderen van partijpolitieke organisaties/personen, of niet? Is er ooit een helder beleid geweest naar het solliciteren voor deze functie of heeft transparantie een ander definitie nu”, vraagt de ondervoorzitter zich af.

Verder geeft de minister aan dat de leden van dit orgaan zich in het veld moeten bewegen om te weten wat er speelt onder de jongeren en deze problemen vervolgens rapporteren aan het ministerie. “Het is niet slechts vergaderen.” De minister heeft in deze gelijk wanneer het erop aankomt dat leden van het NJP ook de problemen betreffende jongeren moet aankaarten aan de desbetreffende organisaties/ministeries, aldus Parag. “Alleen wil ik aangeven dat er genoeg problemen zijn die bekend zijn binnen de samenleving en de overheid, zoals de internettarieven die moordend zijn, de dagelijkse kosten voor onderhoud die hoog zijn, tarieven voor openbaar vervoer die sky high zijn en dus ook niet gegarandeerd zijn, tarieven voor kopiëren en uitprinten zijn bijzonder hoog. Zijn deze problemen niet bekend bij de minister? Of moeten de jongeren nog meer inleveren onder de zogenaamde ‘wo set ing’ motto van deze regering”, vraagt Parag.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: