Minister Levens is stil over verzoek ouders om lesdagen uit te breiden

Onderwijsminister Marie Levens is vrij stil over het verzoek van ouders om de lesdagen op de muloscholen uit te breiden. Na meerdere pogingen van Dagblad Suriname bleef de communicatie vanuit de zijde van de minister uit. Ouders hebben eerder de krant verwittigd dat de norm van 2 lesdagen per week te zwaar is voor de muloleerlingen met 6 tot 7 vakken op 1 lesdag.Wat ook erbij komt kijken, is dat door zoveel vakken de muloleerlingen met een zware schooltas opgezadeld zitten. Fietsen naar school is daardoor niet meer eenvoudig. Vakken als Natuurkunde, Wiskunde, Engels, Nederlands, Aardrijkskunde en Geschiedenis komen doorgaans op de maandag aan de orde, en op de woensdag wordt aan dit rooster Biologie toegevoegd.

Het verzoek van de ouders is om desnoods 1 lesdag toe te voegen, met 3 lesdagen is er namelijk een betere spreiding van de leerstof. Op sommige scholen wordt er al 3 lesdagen gehanteerd, maar een ander deel blijft zich vasthouden aan die 2 schooldagen. De ouders begrijpen dat de covid-toestand nog niet verholpen is, echter vinden zij dat met 30 actieve covid-gevallen en de covid-maatregelen 1 lesdag erbij te doen is. Wanneer Levens zich hierover zal uitspreken, is nog de vraag.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: