Wisselen mammie

Het idee dat wisselen op straat under cover gebeurt, geldt niet overal. Terwijl de één mogelijk inderdaad voorzichtig wisselt, roept de ander met een bundel geld in de hand klanten, die net een bank verlaten, openlijk. Enkele weken terug ontstond de indruk dat personen, die zich voor de deur van een bank ophielden, werden aangepakt. Dit beeld klopt niet, omdat de wisselaars zelfs onder de tent samen met de klanten plaatsnemen, waar men nog behulpzaam is wanneer personen een formulier moeten invullen. Nadat de klant het gebouw verlaat, wordt deze benaderd door de wisselaar. De nietsvermoedende klant wordt gevraagd hoeveel deze wil wisselen. Wie wil wisselen kan dat natuurlijk doen, maar in deze tijd is het toch altijd even goed opletten door wie je wordt benaderd. Vooral aan de Dr. Sophie Redmondstraat werd deze werkwijze waargenomen.

RB 

error: Kopiëren mag niet!