Minister Jubithana wil meer klantvriendelijkheid in toerismesector

Demissionair bestuur SHTTC wordt spoedig vervangen

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) en haar collegaminister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) hebben dinsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), die valt onder beide ministeries. Dit meldt overheidsspreekbuis Communicatie Dienst Suriname. 

Bij deze gelegenheid werd van gedachten gewisseld over hoe het trainingscentrum kan worden versterkt opdat op een adequate manier ingespeeld kan worden op de ontwikkelingen en uitdagingen op de arbeidsmarkt in de sector toerisme en hospitality.

Minister Kuldipsingh brak een lans voor het binnenlands toerisme, nu buitenlandse reizigers wegblijven vanwege de Covid-19 pandemie. Met de focus hierop ziet ze een taak weggelegd voor de SHTTC om middels nieuwe en gerichte trainingen hierop in te spelen. Minister Jubithana ziet graag, dat er meer gedaan wordt aan hospitality waardoor werkers in de sector meer klantvriendelijkheid aan de dag kunnen leggen. 

‘Beide bewindslieden hebben hun tevredenheid uitgesproken over de activiteiten van de stichting en hebben de leiding van de school bemoedigd om voort te gaan met het goede werk.’ 

De ministers hebben toegezegd om de SHTTC volledig te zullen bijstaan en te faciliteren. Ze hebben aangekondigd dat het huidig bestuur, dat al meer dan 3 jaar demissionair is, spoedig zal worden vervangen. Ook krijgt de stichting een nieuwe directeur aangezien de huidige directeur een nieuwe uitdaging is aangegaan. De nieuwe leiding zal volgens de bewindslieden de stichting naar grotere hoogtes moeten brengen door innovatief te denken. 

Imro Smith, voorzitter van het bestuur van SHTTC, heeft benadrukt dat de SHTTC een rol speelt bij het verhogen van de tewerkstelling van personeel binnen de sector. De sector heeft volgens hem de potentie om voldoende werkgelegenheid te verschaffen aan jongeren en werkzoekenden. Met de nodige ondersteuning van de overheid kan de stichting volgens hem in de naaste toekomst volledig zelfvoorzienend opereren. 

Door de abrupte stopzetting van de subsidie 5 jaar geleden door de overheid, heeft de stichting al een aanzet hiertoe gegeven om de eigen boontjes te doppen. Middels zelfwerkzaamheid en met kunst- en vliegwerk is het volgens hem gelukt de school open te houden. ‘De liquiditeitsproblemen van de stichting als gevolg van de economische crisis en daarenboven de Covid-19 situatie, zijn van dien aard dat nu hulp vanuit de overheid dringend gewenst is’, zegt Smith.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: