Bee wijst DNA-leden, vicepresident en ministers op mondkapplicht

 “Covid-19 is er nog”

Assembleevoorzitter Marinus Bee schorste dinsdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) gaandeweg de spreekbeurt van VHP-parlementariër Mahinder Jogi de vergadering om verschillende aanwezige leden van het parlement en de regering in de vergaderzaal erop te wijzen dat zij te allen tijde hun mond- en neusbedekking op moeten hebben. Op dat moment hadden tal van leden van zowel de coalitie, oppositie, vicepresident Ronnie Brunswijk en enkele ministers geen mondkapje op. “Covid-19 is er nog, dus te allen tijde moeten wij alert blijven”, benadrukte Bee. Op de agenda stond de verdere behandeling van de ontwerpwet houdende regels voor de oprichting van een Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid (Wet SNIV 2020). Ook het parlement vergadert al geruime tijd volgens covid-19 protocollen en heeft daarvoor zelf de vergaderzaal moeten herinrichten om zich zodoende ook te kunnen houden aan de verplichte 2 meters sociale afstand.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: