Veel burgers storten zich in schulden om rond te komen

De financieel-economische situatie van het land ziet er nog steeds, na een paar maanden regering Santokhi-Brunswijk, beroerd uit. Het moge als algemeen bekend verondersteld worden, dat iedereen weet welke failliete boedel de huidige regering heeft geërfd van twee regeringen Bouterse. Zeer hoge en veel schulden en een aanzienlijk begrotingstekort. Door de economische malaise zien meer en meer burgers zich genoodzaakt, gedwongen, om schulden te maken. Voor velen de enige mogelijkheid om nog enigszins rond te kunnen komen. Dat blijkt uit een poll op de website van Dagblad Suriname. 1.086 personen (63 procent) hebben tot zaterdagmiddag halfvier via de poll laten weten dat zij schulden moeten maken.

De regering doet zijn best om uit de crisis te geraken, maar ziet zich daartoe genoodzaakt om ingrijpende maatregelen te treffen. Ondanks een aantal financiële tegemoetkomingen voor bepaalde groepen in de samenleving, kan de regering niet ontkennen dat vele burgers het zeer zwaar hebben. Hosselen lijkt nu voor velen de enige mogelijkheid om in staat te zijn dagelijks brood, olie, rijst en toiletpapier te kunnen kopen. Veel producten zijn onbetaalbaar geworden. Producten in  supermarkten blijken van de ene op de andere tijd in prijs te zijn gestegen. Die prijzen worden nauwelijks door de verantwoordelijke autoriteiten gecontroleerd. Daarenboven gaat de burger ook nog eens binnenkort geconfronteerd worden met een stijging van de tarieven bij de EBS (Energie Bedrijven Suriname) en SWM (Surinaamsche Waterleiding Maatschappij). De financiële en persoonlijke ellende voor de burger zullen nog enige tijd aanhouden. Meer en meer armoede loert om de hoek. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: