Rusland: “Te yu tek wan broko kondre abra, dan gaat herstel tijd kosten”

Hoewel het land momenteel met veel problemen te kampen heeft, moet volgens NPS-voorzitter Gregory Rusland toch wederom herhaald worden dat de regering Santokhi/Brunswijk het land heeft overgenomen van een regering, die het land 10 jaar lang kapot heeft gemaakt. “Te yu tek wan broko kondre abra, dan gaat het tijd kosten om herstel te plegen”, benadrukte de NPS-topman gisteren in Grun Djari, nadat hij voor een derde termijn is herkozen. Ook de NPS die nu coalitiepartner is, is niet tevreden met de situatie in het land, maar toont begrip en zal daarom haar bijdrage blijven leveren. Volgens Rusland kan de situatie vergeleken worden met een huis. Om een huis af te breken, kan dat gemakkelijk binnen een dag, maar om datzelfde huis weer te bouwen gaat veel langer duren. De partij zal daarom een strategische positie innemen om haar bijdrage op de juiste wijze te leveren. Aan de kantlijn als partij staan en klagen, zal volgens de partijvoorzitter niets oplossen. “Maar dat is niet iets dat je zou moeten doen als kondreman, als partij. Wanneer je de gelegenheid hebt om je bijdrage te leveren, dan moet je het doen. En als dingen niet gaan zoals je het hebt gewild, dan moet je op jouw manier natuurlijk eraan werken”, aldus Rusland.

Ook kijken naar belang mofinawangs

De prijzen van goederen in de winkels vliegen de pan uit en de kosten van levensonderhoud blijven dagelijks stijgen, terwijl de regering daarnaast nog met de terugbetaling van miljarden aan schulden worstelt. “En wanneer er maatregelen getroffen worden om de economie weer op orde te krijgen, dan zijn wij verplicht als NPS om te kijken naar het belang van de kleine man, de mofinawangs. En wij zullen ervoor moeten zorgen dat in ieder geval ook maatregelen getroffen worden fu luku den pikin mang”, aldus Rusland.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: