Leden Dienst ‘s Lands Bosheer nemen twee gevilde kaalkopooievaars en jachtgeweer in beslag te Nickerie

Leden van de Dienst ‘s Lands Bosbeheer, afdeling Natuurbeheer te Nickerie, hebben vrijdag 4 december tijdens controlewerkzaamheden te Wageningen/Kaaiman Polder twee gevilde kaalkopooievaars/ nengrekopu (Mycteria americana) en een jachtgeweer in beslag genomen, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname dinsdag 15 december pas.

De verdachten waren vergezeld van 11 personen. Bij inspectie bleek dat ze ook een illegaal jachtgeweer bij zich hadden.  Vanwege overtreding van de Jachtwet, de Vuurwapenwet en de Wet Economische Delicten, werd proces-verbaal opgemaakt. De jachtbuit, het jachtgeweer en het voertuig werden overgedragen aan de politie van het resort Wageningen voor verdere afhandeling.

Kaalkopooievaars/nengrekopu behoren volgens de Jachtwet tot een beschermde vogelsoort in Suriname. De vogel komt niet voor op de jachtkalender, dus mag er niet op gejaagd worden en ook niet in het bezit zijn van iemand. 

Het is verboden om op beschermde diersoorten te jagen, pogen te jagen, doden, vangen, pogen te vangen, het dier of delen ervan in bezit te hebben, vervoeren, kopen, ten verkoop aan te bieden, verhandelen of als geschenk aan te bieden

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: