Anderhalvemetersamenleving is het Van Dale Woord van het Jaar

Het Van Dale Woord van het Jaar is in 2020 anderhalvemetersamenleving. Dat maakte de hoofdredacteur van de Dikke van Dale Ton den Boon dinsdag bekend op Twitter .

De anderhalvemetersamenleving ontstond aan het begin van de coronapandemie. De definitie ervan is volgens Van Dale: een sa­men­le­ving die zo is in­ge­richt dat bur­gers in de pu­blie­ke ruim­te en in pu­bliek toe­gan­ke­lij­ke lo­ca­ties ten min­ste an­der­hal­ve me­ter af­stand tot an­de­ren kunnen be­wa­ren, met name ter voor­ko­ming van virusepidemieën.

Op de tweede plek eindigde het woord fabeltjesfuik. De rest van de top tien wordt gevuld met andere woorden die te maken hebben met het coronavirus zoals viruswappie, blokjesverjaardag, hoestschaamte en coronamoe.

In Vlaanderen kwam het woord knuffelcontact met een ruime meerderheid als winnaar uit de bus.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: