155 Avondklok-overtreders in weekend 11-12 december opgepakt

Het Korps Politie Suriname heeft in het weekend van 11 en 12 december respectievelijk 81 en 74 overtreders van de avondklok aangehouden. Zij konden de nacht verder doorbrengen op het terrein van de Politie Academie. Dat zegt woordvoerster Rachel Deekman van het korps in gesprek met Dagblad Suriname.

Ondanks alle publiciteit vanuit het ministerie van Volksgezondheid en andere autoriteiten, blijken er nog steeds mensen te zijn die kennelijk willens en wetens de avondklok negeren. Ze brengen hierdoor niet alleen zichzelf, maar ook anderen in gevaar. 

Onopgeloste moorden en vermissingen

Dagblad Suriname sprak Deekman ook over een geheel ander onderwerp, namelijk dat van de vele nog niet opgeloste moorden en vermissingen. Op de website van het politiekorps staan zo’n 70 personen als vermist vermeld sinds 2014. Maar, slechts bij een staat het woord ‘terecht’. Onduidelijk is dus hoeveel van die vermisten weer boven water zijn gekomen. De website lijkt niet ge-update. 

Rachel Deekman zegt in reactie, dat korpschef Roberto Prade bij de Jaarafsluiting uitkomt met informatie over de stand van zaken rond het aantal vermiste personen en het aantal nog niet opgeloste moorden.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: