Nederland -9182 nieuwe coronabesmettingen, dodental door grens van 10.000

Het dagelijkse aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is zaterdag opnieuw toegenomen. Het RIVM meldt over het afgelopen etmaal 9182 nieuwe infecties, 303 meer dan een dag eerder. Nederland bevindt zich daarmee in de risicoklasse ‘zeer ernstig’.

Naast het aantal besmettingen is zaterdag ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van corona gestegen. Het RIVM meldt 53 coronadoden, twaalf minder dan een dag eerder. Daarmee ging het dodental als gevolg van het coronavirus in Nederland door de grens van 10.000 heen.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt zaterdag dat er 1723 covid-patiënten in de ziekenhuizen liggen, 42 meer dan een dag eerder. Daarvan liggen er 481 op de intensive care, een stijging van negen.

In totaal heeft het RIVM 606.603 mensen in Nederland geteld die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Daarvan belandden 18.396 in het ziekenhuis en zijn er 10019 mensen aan corona overleden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: