Robert Koch Instituut voorspelt dat pandemie in Duitsland verder in heftigheid toeneemt

Het Robert Koch Instituut (RKI) in Berlijn voorspelt dat de coronapandemie in Duitsland de komende weken nog ernstiger vormen zal aannemen. ‘De huidige toename van besmettingen is verontrustend. De situatie is nog steeds zeer ernstig en is de afgelopen week verslechterd’, zei donderdag Lothar Wieler, het hoofd van de RKI, de Duitse variant van het RIVM.

Het afgelopen etmaal nam het dodental in Duitsland als gevolg van het coronavirus met 440 toe tot 20.372, zo blijkt uit informatie van het RKI. Het aantal besmettingen steeg met een dagrecord van 23.679 tot 1.242.203.

Bondskanselier Angela Merkel verklaarde eerder deze week al dat Duitsland na Kerst moet rekenen op een nieuwe lockdown zoals afgelopen maart. ‘Anders zal de pandemie weer door onze vingers glippen’, waarschuwde Merkel.

In de huidige gedeeltelijke lockdown zijn horeca, theaters en sportscholen gesloten, maar scholen en bedrijven zijn nog wel open. Deze inperkingen sinds begin november hebben te weinig resultaat gehad, vandaar een verscherping van de maatregelen na Kerst

error: Kopiëren mag niet!