Japan koopt 10.000 vriezers in om vaccins te bewaren

De Japanse overheid gaat 10.500 vriezers kopen om coronavaccins te kunnen bewaren. Ook overweegt het ministerie van Volksgezondheid om massaal droogijs in te slaan om de bevolking tegen het coronavirus te beschermen.

Japan heeft voor de aanschaf van in totaal 290 miljoen doses akkoorden gesloten met de farmaceuten Pfizer, AstraZeneca en Moderna. Dat zou voldoende moeten zijn voor 145 miljoen mensen (Japan heeft een kleine 130 miljoen inwoners) als iedereen twee vaccins krijgt toegediend.

Om de vaccins op de juiste temperatuur te houden, zetten de Japanse autoriteiten met hulp van de genoemde farmaconcerns een landelijk diepvriesnetwerk op. Het vaccin van farmaceut Moderna moet worden bewaard rond de -20 graden Celsius, dat van Pfizer op -75 graden Celsius.

In Japan zijn tot nu toe ruim 2400 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal besmettingen heeft de grens van 165.000 inmiddels gepasseerd. Met name de hoofdstad is hard geraakt door het virus.

error: Kopiëren mag niet!