Chinees vaccin Sinopharm 86% effectief

Het vaccin van het Chinese staatsbedrijf Sinopharm blijkt voor 86% effectief tegen het coronavirus, zo meldt het ministerie van volksgezondheid van de Verenigde Arabische Emiraten (VEA). Daar vonden de laatste klinische testen plaats onder 31.000 proefpersonen uit 125 landen. In september keurde het land het vaccin al goed voor noodgevallen. Ook veel Chinezen zijn al ingeënt met het vaccin.

Er zijn volgens het ministerie geen ernstige bijwerkingen gevonden. Het ministerie liet niet weten hoeveel proefpersonen het vaccin kregen en hoeveel een placebo. Ook is niet bekend of de proefpersonen last hebben gehad van minder ernstige bijwerkingen.

Volgens het ministerie maakten proefpersonen in 99% van de gevallen antilichamen aan tegen het coronavirus, en wist het vaccin in 100% van de gevallen matige of ernstige coronaklachten te voorkomen.

Sinopharm test het vaccin ook in Egypte, Jordanië en Bahrein. Het Russische vaccin Sputnik V wordt ook getest in de Verenigde Arabische Emiraten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: