700 passagiers vast op cruiseschip na besmetting

Een cruiseschip van het Amerikaanse bedrijf Royal Caribbean met 1700 passagiers is teruggekeerd naar Singapore, nadat een 83-jarige man aan boord positief was getest op het coronavirus. Het was een van de eerste cruises die Royal Caribbean RCL$82,83– organiseerde sinds het virus in maart wereldwijd uitbrak.

Alleen mensen uit Singapore mochten meevaren en het schip stopte verder nergens. Voor vertrek waren alle passagiers negatief getest. Singapore kent een zeer laag aantal coronagevallen, en wil diens toerismesector weer voorzichtig opstarten.

De mensen van wie al bekend is dat ze in nauw contact zijn geweest met de besmette man zijn tot nu toe negatief getest. Het schip ligt in de haven van Singapore, maar alle passagiers moeten in hun kamers blijven totdat het bron- en contactonderzoek is afgerond. Er zijn ook ruim 1100 bemanningsleden aan boord.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: