Taxicentrale 1660: “Vol zelfvertrouwen 2021 tegemoet”

“De Taxicentrale 1660 is in het bijna voorbije jaar, net als andere bedrijven, niet bespaard gebleven van het covid-19 lijden en andere moeilijkheden. Suriname maakt minder goede tijden mee. Maar dat is geen reden om er bij de pakken te gaan neerzitten. Het jaar loopt ten einde. Wij bereiden ons voor op de zakelijke jaarafsluiting en gaan 2021 vol zelfvertrouwen tegemoet”, aldus directeur Gilbert Purperhart van 1660.

Taxiwet

Er hapert volgens de directeur veel aan het taxiwezen. “Het herstel hangt niet alleen af van de taxibedrijven en personen die deze dienst verlenen. Het reguleren rust voor een belangrijk deel op de schouders van de overheid. Er wordt al jaar en dag gesproken over een Taxiwet, maar die kan maar niet van de grond komen.”

Partnerschap

Purperhart: “Taxicentrale 1660 kent het klappen van de zweep. Het taxiwezen zit in mijn bloed. De centrale is een uitloper van Garage Torarica, een onderneming, die sedert de vorige eeuw gevestigd is tussen de Kankantrie- en Willem Campagnestraat te Abra Broki. Mijn voorouders waren daarvoor botenbouwers en verhuurders langs de Domineekreek, die hier langsliep.”

De tijden veranderen

“Garage Torarica, opgezet door mijn vader, groeide uit tot een toonaangevend taxi- en busbedrijf. De overheid, Suralco, Billiton, de ambassades, de hotels werden door Garage Torarica bediend. De tijden veranderen. Geen enkel bedrijf ontkomt aan het zich aanpassen aan de tijd en omstandigheden. Door mee te gaan met de ontwikkelingen en over de verwikkelingen heen te komen, is het gelukt om stand te houden. Door vooruitzien, creatief en innovatief ondernemerschap transformeerde Garage Torarica tot de eerste Taxicentrale in Suriname. Vandaag hebben wij een wagenpark van 250 voertuigen, dat volgens het bedrijfsplan in 2021 vernieuwd moeten worden.”

Partnerschappen

“TCT 1660 is een partnerschap aangegaan met de Nationale Vrouwenbeweging, die zich beijvert om vrouwen, die zelfstandig willen ondernemen, vooruit te helpen. Het is gebleken dat vrouwspersonen in toenemende mate kiezen voor het beroep van taxichauffeur. De taxicentrale heeft zich voorbereid om in 2021 partnerschappen aan te gaan met autobezitters, die naast hun vaste baan, hun inkomen kunnen verhogen met het verlenen van taxidiensten. Geïnteresseerden kunnen zich voor een minimaal bedrag van SRD 20 aanmelden.”

Deeltijdtaxichauffeur

De deeltijdchauffeurs, man of vrouw, bepalen zelf voor hoeveel uren zij meedoen. De auto’s van de partners worden niet geel gespoten en dragen geen 1660 kenmerk. “Zij die door de ballotage heenkomen, worden getraind en van een 1660 identiteitsbewijs voorzien. In de auto wordt een taximeter geplaatst.”

HD

error: Kopiëren mag niet!