Onschuldige man door kogel uit wapen douanier in een arm geraakt

Het Korps Politie Suriname bericht dinsdagavond, dat afgelopen vrijdag een 26-jarige man, die bij de kruising van de Nieuwe Dominee- en de Afijabapstraat in Paramaribo was, door een kogel in een arm werd geraakt gelost uit een dienstvuistvuurwapen van een douanier.

Uit het politieonderzoek blijkt, dat enkele mannen bij een woning zaten te borrelen, waaronder een douanier die door vier gewapende mannen werd beroofd van zijn gouden ring en een I-phone. Met één van de wapens werd hem een slag op zijn hoofd toegebracht, waarna de daders het hazenpad kozen, achterna gezeten door de 33-jarige douanier R.B.

Terwijl de vier verdachten via een erf op de vlucht sloegen, losten zij enkele schoten, waarbij een schuifdeur van een woning werd geraakt. Op een bepaald moment zag R.B. een man staan en liep hem tegemoet. Deze man, die later een arbeider van een bedrijf bleek te zijn en op weg naar huis was, rende uit vrees weg. De douanier, die dacht dat hij vermoedelijk een van de rovers was, loste een schot, waarbij de 26-jarige man L.M. werd geraakt in een arm.

In een ambulance werd de gewonde man vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De 33-jarige douanier werd aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Het dienstvuistvuurwapen is hangende het onderzoek in beslag genomen. De vier verdachten zijn voortvluchtig.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: