Na moeilijke tijden komen er altijd leuke tijden

Op Kinderdag worden kinderen extra verwend, maar in elk huis wordt dat op een andere manier gedaan. Het hoeft niet altijd door een speelgoed te zijn, zegt een burger tegenover de krant. De burger, die alleenstaande vader is van drie kinderen, gaf aan dat het namelijk heel zwaar is. Door de financiële situatie is hij niet in staat met alles mee te doen. ‘Ik doe mijn best. Met mijn twee banen probeer ik de belangrijke dingen in orde te maken. Tussendoor probeer ik mijn kinderen ook blij te maken.’

‘Het is eigenlijk elke dag Kinderdag, Moederdag en Vaderdag, het is elke dag een speciale dag. Door lekker te koken en te participeren in het gezin, dus samenzijn en leuke dingen doen, maakt het al heel speciaal, benadrukt de burger. Mijn oudste dochter zegt ook altijd: wie het kleine niet eert, is het grote niet waard. Na de moeilijke tijden komen er altijd leuke tijden en haar woorden houden mij altijd positief.’

“Op Kinderdag heb ik naast het koken samen gewandeld. Met ons eigen drinken op zak en gebakken banaan van huis uit was het helemaal compleet, zegt de burger. Uit mijn levenservaring heb ik geleerd dat je niet altijd een kind moet geven wat hij of zij wil, maar wat hij of zij nodig heeft om een beter iemand te worden. Dat is eigenlijk iets dat altijd in gedachten gehouden moet worden. Als er geen onderscheid gemaakt wordt tussen armen en rijken, komen wij zeker vooruit. Eenieder wordt dan gelijk behandeld.’ 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: