Verdachten moord op advocaat Derk Wiersum in Amsterdam in verband gebracht met moord op Dennis Groenfelt en Cadischa Prika in Suriname

De twee mannen die volgens het Openbaar Ministerie in september 2019 advocaat Derk Wiersum doodschoten, zijn ook als verdachte aangemerkt in een ander moordonderzoek, aldus het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag, zo berichten onder andere het Algemeen Dagblad en het Parool.

De verdachten zouden in Suriname zijn geweest, op het moment dat begin mei 2019 daar een dubbele moord werd gepleegd op Dennis Groenfelt (49) uit Utrecht en de 19-jarige Surinaamse Cadischa Prika. De twee stonden naast een pick-up truck op een parkeerterrein bij een pompstation tegenover hotel Torarica in Paramaribo, toen ze van dichtbij vanuit een langsrijdende auto onder vuur werden genomen. Ze stierven ter plekke.

Groenfelt gold als een rivaal van Ridouan Taghi en hoorde bij de groep van Taghi’s vijand Mustapha F. In Nederland is Groenfelt regelmatig veroordeeld voor ernstige misdrijven, waaronder een gewapende overval. (* De in Marokko geboren Taghi wordt in verband gebracht met meerdere gewelddadige misdrijven, waaronder moorden en pogingen daartoe. Hij wordt omschreven als topcrimineel.)

Volgens  Gerald Roethof, de advocaat van Moreno B., is zijn cliënt inderdaad van 28 maart tot 8 mei in Suriname geweest. Dat B. in verband wordt gebracht met een dubbele moord in Suriname vindt hij ‘totaal irrelevant’. ‘Helaas zijn er veel moorden in Suriname, deze week ook weer. Ik volg het nieuws uit Suriname nog altijd goed. Nu wordt mijn cliënt hier zomaar met deze moorden in verband gebracht zonder enige onderbouwing, maar puur op basis van de reisbewegingen.’

Derk Wiersum werd op 18 september vorig jaar bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B., die in het liquidatieproces Marengo belangrijke verklaringen heeft afgelegd over de organisatie van Taghi die een medio december vorig jaar in Dubai werd gearresteerd.

Het OM ziet in Taghi de opdrachtgever voor de moord op Wiersum, maar heeft daarvoor vooralsnog geen bewijs. Volgens het OM heeft Anouar Taghi (een volle neef) auto’s geleverd aan Moreno B. en Giërmo B., die volgens het OM de uitvoerders zijn van de moord op Wiersum.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: