Leuke kinderdag voor Eben Hazer

Ook kinderen van kindertehuis Eben Hazer hebben een leuke Kinderdag mogen meemaken.  De VHP Jongerenraad heeft op 5 december de dag met de kinderen doorgebracht in het district Saramacca. Tijdens een gesprek gaf de voorzitter van de VHP Jongerenraad, Karishma Mathoera, aan dat de kinderen ook zijn voorzien van voeding, drank, fruit en snoep. Verder zijn de kinderen motiverend toegesproken geworden door de jongerenraadleden om hun best te doen op school, elkaar te ondersteunen in de huidige covid-19 situatie. De dc van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, tevens lid van de VHP Jongerenraad, moedigde de kinderen aan gehoorzaam te zijn aan de leiding van het tehuis en zich in te zetten op school om later bij te dragen aan de maatschappij.

Verder heeft de ondervoorzitter van de Jongerenraad, Jason Bakker, die zelf ook woonachtig is in Saramacca, vooral de jongens toegesproken zich niet te laten afleiden door alcohol en drugsmisbruik, maar vertier te zoeken in sport zoals voetbal. Voor de VHP Jongerenraad is het belangrijk dat vooral kinderen onder sociaal zwakke omstandigheden de tools en motivatie krijgen om zich in te zetten en succesvolle burgers te worden in hun verdere loopbaan. “Wij hechten waarde aan het motiveren en inspireren van kinderen, maar een hapje en drankje horen erbij”, aldus Karishma Mathoera. Kindertehuis Eben Hazer is het enige kindertehuis in Saramacca.

TM

error: Kopiëren mag niet!