Suriname en Guyana roepen bedrijven op voor haalbaarheidsstudie Corantijnbrug

Minister Riad Nurmohamed: “Concrete stappen richting realisatie”

Gisteren is de formele Request of Expression of Interest gepubliceerd door de regeringen van Suriname en Guyana voor ‘adviesdiensten voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie en voorbereiding van gedetailleerde ontwerpen voor de bouw van een brug over de Corantijnrivier, die Suriname en Guyana met elkaar zal verbinden’. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken geeft aan Dagblad Suriname te kennen dat het begin is van de concrete stappen richting de realisatie van de brug. De minister geeft aan dat zijn ministerie samen met collega’s uit buurland Guyana het document voorbereidt.

Oproep

In het document dat gepubliceerd is, wordt aangegeven dat de regeringen van Suriname en Guyana gezamenlijk zijn overeengekomen om een brug over de Corantijnrivier te bouwen om de handel en de culturele uitwisseling tussen de twee landen en de rest van Zuid-Amerika te bevorderen. De brug zal de Corantijnrivier van South-Drain, Suriname tot Moleson Creek, Guyana verbinden. Het project is een prioriteit voor zowel de regering van Suriname als van Guyana. Het ministerie van Openbare Werken van zowel Suriname als Guyana vraagt nu consultancy oftewel adviesdiensten voor de uitvoering van een haalbaarheidsstudie en voorbereiding van gedetailleerde ontwerpen voor de bouw van de brug over de Corantijnrivier.

Het doel van de consultancy is een haalbaarheidsstudie uit te voeren, met inbegrip van milieu- en beoordeling van de sociale gevolgen en opstelling van gedetailleerde ontwerpen, tekeningen, kostenramingen en offertes en documenten voor de bouw van een brug tussen Suriname en Guyana. De duur van de opdracht zal naar verwachting ongeveer 12 maanden zijn. Het ministeries van Openbare Werken van Suriname en Guyana vragen geïnteresseerden en in aanmerking komende consultancybureaus om biedingen in te leveren. De documenten moeten zowel in Suriname als in Guyana ingeleverd worden. Na de beoordeling van de opmerkingen, zullen tussen 3 en 6 bedrijven worden gekozen en die worden verzocht technische en financiële voorstellen te doen voor de uitvoering van de opdracht.

error: Kopiëren mag niet!