Strafzaak tegen Hoefdraad verdaagd naar 18 december

Advocaten niet verschenen oud-minister van Financiën willen nietigverklaring dagvaarding

De strafzaak tegen de nog steeds spoorloze oud-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad is vanochtend, vrijdag 4 december, verdaagd naar 18 december. Hoefdraad was, zoals werd verwacht, zelf niet in de zittingszaal aanwezig. Hij is al maanden op de vlucht voor de justitiële autoriteiten en wordt inmiddels internationaal gezocht.

De advocaten van Hoefdraad, Frank Truideman, Irene Lalji en Murwin Dubois. willen dat de dagvaarding nietig wordt verklaard. Het Openbaar Ministerie zou zich volgens de raadslieden niet hebben gehouden aan de termijn van minimaal vier dagen tussen de betekening van de dagvaarding en de zitting. De advocaten gooiden hun verdediging vanochtend op volgens hun procedurele fouten en niet op de inhoud van de dagvaarding, dus de feiten reeks waarvan de oud-minister wordt verdacht.

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday zal bij de volgende zitting reageren op hetgeen door de drie advocaten naar voren is gebracht ter terechtzitting. 

Hoefdraad wordt van elf strafbare feiten verdacht, waaronder overtreding van de Bankwet, de Wet Witwassen, ambtsverduistering en oplichting. In deze omvangrijke zaak worden ook verdacht ex-governor van de Centrale Bank van Suriname Robert van Trikt, zijn zakenpartner Ashween Angnoe, oud-directielid van de Centrale Bank Faranaaz Hausil en Ginmardo Kromosoeto, oud-directeur van de Surinaamse Postspaarbank.

error: Kopiëren mag niet!