Harde klappen voor autokeuringsbranche

De directeur van Charhen Cars merkt op dat bedrijven die autokeuringen doen nu extra gedupeerd zijn. Terwijl aan de ene kant de effecten van het coronavirus nog dagelijks worden gevoeld, spelen er nog andere zaken die in het nadeel van de branche zijn. De koers is omhooggeschoten, maar de tarieven zijn niet aangepast. Hierdoor komt het bedrijf in problemen, laat de ondernemer weten. Het tarief van SRD 92.80 voor een autokeuring wordt nog berekend op een koers van 1 op 4 voor categorie 1 en 2. Het probleem is dat alles wat in de branche aangeschaft moet worden in valuta ingekocht moet worden. De eigenaar van het bedrijf stelt dat vanaf dit oude tarief wordt gehanteerd er ondertussen sprake is van een verhoging in de kosten van 500 procent. Hierdoor komen veel bedrijven in de problemen. “De meeste bedrijven overwegen te sluiten. We houden het niet meer vol.” Binnen de branche ervaren de meeste ondernemers dezelfde nadelen. Een ander obstakel is dat al reeds lange tijd steeds nieuwe vergunningen zijn uitgedeeld, waardoor nieuwe keuringsstations als paddenstoelen uit de grond zijn gerezen. “Met de coronacrisis erbij zijn de klanten verminderd, terwijl er a la dol vergunningen zijn uitgedeeld”, merkt de directeur op.

RB

error: Kopiëren mag niet!