Minister Ramdin: ‘Ambassadeurs Khargi en Van der Zwan begin volgende week beëdigd’


Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) zei donderdag in gesprek met Dagblad Suriname dat de ambassadeurs Rajendre Khargi en Henk van der Zwan begin volgende week worden beëdigd. Rajendre Khargi wordt de Surinaamse ambassadeur in Nederland. Zijn benoeming kwam maandag 16 november formeel rond. Maar, tot de dag vandaag is zijn benoeming nog niet officieel en heeft Suriname nog steeds geen ambassadeur in Den Haag. Het is voor het eerst in drie jaar dat Nederland en Suriname weer diplomatieke relaties krijgen op ambassadeursniveau. Khargi moest vanwege zijn nieuwe functie de Nederlandse nationaliteit inruilen voor de Surinaamse. Hij is al sinds 2013 adviseur van Chandrikapersad Santokhi en schreef speeches voor hem. Volgens Ramdin was Khargi achter de schermen essentieel in het warm houden van de contacten in Nederland. ‘Het feit dat er zo snel contact is gemaakt met deze nieuwe regering is mede daardoor gekomen’, aldus Ramdin. Henk van der Zwan wordt de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Paramaribo. Hij was sinds 1 september al tijdelijk zaakgelastigde.Tevens is Henk van der Zwan benoemd tot ambassadeur in Guyana. Hij bekleedde die functie eerder in Estland en Canada. Het was de bedoeling dat beide benoemde ambassadeurs rond de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid officieel zouden worden beëdigd, maar dat voornemen bleek niet haalbaar.

PK

error: Kopiëren mag niet!