In vat aangetroffen lijk is door twee nep-agenten gegijzelde Colombiaan (32)

Het lichaam dat afgelopen zaterdag werd aangetroffen in een vat in de Surinamerivier bij Domburg is de 32-jarige Colombiaan Serrato Novao Victor Enrqute. Het vat was voorzien van drie sloten, maar aan de bovenzijde deels geopend waardoor de voeten van de man te zien waren, zo bericht het Korps Politie Suriname vandaag, dinsdag. 

Op grond van de aangetroffen letsels op het lijk, dat gekneveld was, bestaat het vermoeden dat de man is vermoord en daarna in het vat in de rivier is gedumpt. Een en ander wordt door de politie in verband gebracht met een zaak van vermissing / gijzeling die de politie woensdag 25 november kreeg.

Volgens die melding was Enrqute door twee nep-politieagenten, die zich voordeden als leden van een speciale politie-eenheid, gegijzeld. Vrienden hebben het lichaam positief kunnen herkennen aan de hand van de kleding. 

Op camerabeelden is te zien, dat de Colombiaan op 25 november in gezelschap was van een man met een grijze Toyota Vitz. Hij stapte een aantal keren in- en uit het voertuig.

Het voertuig, van de Dominicaan Abreu Ott Neftali, is gevonden, maar van hem ontbreekt elk spoor. Hij is voor het laatst op 25 november door familieleden gezien, waarna de familie afgelopen zondag aangifte van vermissing deed van Abreu op het politiebureau Nieuwe Haven.

De afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek werkt aan de aanhouding van de twee verdachten.

error: Kopiëren mag niet!