Del Castilho wil beleid gericht op harmonie samenleving

Beleid moet gericht zijn op het ten goede komen van het Surinaamse volk. Een omslag is nodig in het beleid dat voorspelbaar moet zijn, vindt Angelic Del Castilho, voorzitter van DA’91. Het volk moet weten wat ze kan verwachten en dit kan door de communicatie te verbeteren. Zij merkt op dat wanneer zaken worden aangekondigd, zoals het visumvrij reizen naar Europa, dat onderzoek nodig is naar de voordelen die genoemd worden. Del Castilho wijst op het belang dat zaken vooraf goed zijn bestudeerd voordat ze worden afgekondigd. “Want daardoor ga je in de fout en het is niet goed voor de samenleving, maar ook niet voor de regering”, licht zij toe. De voorzitter van DA’91 stelt ook dat het beleid op basis van een plan moet plaatsvinden. Iets anders wat Del Castilho benadrukt, is dat binnen een multi-etnische samenleving benoemingen van personen steeds op basis van deskundigheid moeten plaatsvinden. “Want nu merk je dat mensen een etiket op de benoemingen willen plaatsen en die ontwikkeling is gevaarlijk.” Voor de partijvoorzitter is het daarom van belang dat het beleid erop is gericht om het volk in harmonie te verenigen.

RB

error: Kopiëren mag niet!