Paar honderd Cubanen gestrand bij Canawaima-veerverbinding

Cubanen willen naar Guyana, omdat ze situatie in Suriname beu zijn

Dagblad Suriname heeft van bronnen vernomen, dat een paar honderd Cubanen maandagmiddag met bussen vanuit Paramaribo (zie screenshots) zijn gearriveerd bij de Canawaima-veerverbinding in het district Nickerie. De Cubanen zijn de situatie in Suriname beu en trachten kennelijk de oversteek te maken naar Guyana.

Maar, vanwege de Covid-situatie en een al maanden defecte veerboot wordt er niet gevaren tussen Suriname en Guyana. Hanisha Jairam, president-commissaris van Canawaima, zegt niets te kunnen doen. Ze is plotseling geconfronteerd met de grote groep Cubanen. 

‘Ik kan ze wel begrijpen, maar dat betekent niet dat ik de grens zomaar kan openstellen voor een keer. De grenzen zijn gesloten vanwege de Covid-pandemie. Wij weten van niets, wij weten niet wie de organisator er achter is. De mensen mogen niet oversteken. Veel mensen weten niet hoe het hoort.’

Onduidelijk is wat de Cubanen gaan doen nu hen duidelijk is gemaakt, dat er geen enkele veerboot vaart.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: