Minister van Justitie en Politie Amoksi: ‘Recente reeks ernstige misdrijven zijn ernstige inbreuk op rechtsorde’

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft maandag in een uitgebrachte verklaring gesteld, dat de regering kennis genomen heeft van een serie ernstige misdrijven de afgelopen dagen. ‘We kunnen gerust stellen dat deze misdrijven een ernstige inbreuk op onze rechtsorde hebben gemaakt.’

‘Ik heb als minister van Justitie en Politie opdracht gegeven aan de korpschef om met voortvarendheid te werken aan de opsporing van deze verdachten, opdat hun aanhouding en aldus – verwijdering uit de maatschappij – een feit is. De regering zal onder geen beding toestaan

dat de veiligheid van de burger onder druk komt te staan. Daartoe zullen er in de komende periode belangrijke beleidsmaatregelen worden genomen om de veiligheid te garanderen. Veiligheid staat hoog op de prioriteitenlijst van de regering.’

Amoksi doet een beroep op de samenleving om ‘alle informatie die verdacht lijkt, te rapporteren aan de politie’. ‘Samen zijn wij verantwoordelijk voor een veilige maatschappij.’ ‘Aan de nabestaanden bieden wij onze condoleances aan en nogmaals geven wij de garantie dat opsporing en aanhouding van de verdachten onze hoogste prioriteit heeft.’

Twee meest recente ernstige misdrijven springen in het oog. Afgelopen zaterdag spoelde aan de oever van de Surinamerivier te Domburg een vat aan met het lichaam van een man er in. De man was gebonden en had een plastic zak om het hoofd. Zijn benen staken uit de opengescheurde deksel van het vat.

De 59-jarige Randjiet Kisoensingh werd woensdagavond 25 november in de Wilhelminastraat te Paramaribo bij een overval door twee gewapende mannen doodgestoken. De man was met een vriend naar Paramaribo gereisd vanuit Nickerie om de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid bij te wonen. Ze waren bij hun auto om weer terug te keren naar Nickerie toen ze werden overvallen. De twee verdachten zijn nog voortvluchtig.

Een winkelier ligt in kritieke toestand in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo na op 20 november in zijn winkel aan de Helena Christinaweg te zijn overvallen door twee mannen. Hij liep daarbij een barstwond op aan het hoofd. De twee daders, twee broers, zijn aangehouden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: