Bouterse vandaag aanwezig in rechtszaal

De verzetzaak tegen Desi Bouterse, hoofdverdachte in het 8 decemberstrafproces, wordt vandaag verder behandeld. De ex-legerleider, die in november 2019 bij verstek veroordeeld is tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor zijn aandeel in de Decembermoorden, is volgens de Krijgsraad verplicht aanwezig te zijn in de rechtszaal. Volgens zijn advocaat, Irvin Kanhai, zal Bouterse wel lijfelijk aanwezig zijn en zal de NDP-leider daar ook nog een verklaring afleggen. Opvallend genoeg zijn partijgenoten van Bouterse weer opgeroepen om hun partijleider fysiek te begeleiden en ondersteunen. Bouterse heeft vanaf 2007 tot en met 2019 de gelegenheid gehad om in de rechtszaal te verschijnen, maar heeft dat volgens de Krijgsraad nooit gedaan. De laatste keer dat Bouterse in de rechtszaal is verschenen, was op 22 januari 2020. Bouterse kwam onder luid gejuich van aanhangers aan bij de rechtbank gekleed in militair uniform. NDP’ers zien het 8 Decemberstrafproces en de veroordeling van Bouterse als een politiek proces. Er is wederom enorme belangstelling voor deze zaak vanuit de pers. Net als in de zaak van de Centrale Bank van Suriname, krijgt de pers wederom een speciale ruimte toegewezen, waar ze via een scherm de zaak kan volgen. De media moeten zich wel registreren.

FR

error: Kopiëren mag niet!