Minister Ramsaran bij bezoek aan S.O. Tambaredjo: ‘Kinderrechten zijn er om jullie te beschermen’

‘De kinderrechten zijn er om jullie te beschermen, zodat jullie gezond kunnen opgroeien en iets moois kunnen worden in de maatschappij.’ Dit zei minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) tegen pupillen van S.O. Tambaredjo te Saramacca, tijdens zijn bezoek aan deze school voor speciaal onderwijs, zo meldt het ministerie zondag.

De bewindsman heeft de kinderen bij die gelegenheid herinnert aan het belang van het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Hij nam ook enkele van deze kinderrechten met ze door.

De leerlingen van S.O. Tambahredjo waren vorig jaar al uitgebreid geïnformeerd over deze rechten door medewerkers van het ministerie, met name medewerkers van het Bureau Rechten van het Kind. Daarbij hebben de scholieren tekeningen gemaakt en ingediend bij het departement. Deze tekeningen zijn opgenomen in een verjaardagskalender die de leerlingen cadeau hebben gekregen tijdens het bezoek van minister Ramsaran.

De bewindsman heeft ook een werkboek over kinderrechten aan de kinderen gegeven. ‘Het is een werkboek waaruit je veel kunt leren over kinderrechten, maar er zijn ook leuke spelletjes die je zelf, maar ook met vrienden en familie kunt doen.’ De kalender en het werkboek zijn beide vervaardigd door het Bureau Rechten van het Kind.

Het is dit jaar 31 jaar geleden, dat het Kinderrechtenverdrag door verschillende landen wereldwijd werd getekend. Het thema dit jaar luidde: ‘Laat een kind, kind zijn’.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: