Illegale verkopers voor de markt worden in de gaten gehouden

Al jaren praten klanten van de Centrale Markt en standhouders over het ongerief veroorzaakt voor de voorgevel van de markt. “Vaak genoeg lag er troep en had je ook last van een onaangename geur.  Als het heeft geregend, durfden klanten de markt ook niet binnen te lopen. Dan had je ook nog last van grote waterplassen. Maar ik merk dat de situatie nu heel strak in de gaten wordt gehouden”, zegt een bezoeker aan de krant.  De klant gaf aan dat zij dagelijks twee keer de markt voorbij gaat en dat zij de afgelopen dagen gerust op het voetpad kon lopen. Met behulp van de politie wordt ervoor gezorgd dat het voorgevel van de markt weer aantrekkelijk eruitziet. De bezoekers en standhouders onder vinden geen last van de illegale verkopers voor de voorgevel van de markt. “Althans niet zo vaak meer als vroeger”, zegt een andere klant. “Je kon eerder niet vrij lopen voor de voorgevel. Door de drukte was je genoodzaakt om op het asfalt te lopen. En de covid-19 maatregelen kon je ook niet goed in acht nemen. Je kwam lichamelijk in contact met verschillende mensen en er was ook geen sprake van twee meter afstand. Dus ik ben blij dat de situatie nu wel in de gaten gehouden wordt.”

Een winkeleigenaar gaf aan dat zijn klanten gerust zijn winkel binnen kunnen komen. “Er waren ook illegale verkopers die net voor mijn winkel zaten, maar die zie je niet vaak. Je hebt wel dagen waarbij zij toch de kans nemen om te verkopen, maar niet lang daarna zie je ze weer zo snel wegrennen. Ik hoop dat de situatie voor de voorgevel van de markt zo blijft en dat de andere knellende problemen zo gelost worden.”  

TM

error: Kopiëren mag niet!