Geen nieuwe Covid-besmettingen zondag

 

Er is zondag geen enkele persoon besmet geraakt met het Coronavirus, aldus de ‘s avonds bijgewerkte Covid-19 website. Er zijn die dag slechts 30 tests uitgevoerd en 1 patiënt is genezen verklaard. 

Het totaal aantal actieve gevallen bedraagt 16. 1.428 Personen, niet positief getest, bevinden zich nog steeds in quarantaine.

Op de Intensive Care Unit’s (ICU’s) bedraagt het aantal patiënten 2, en 7 personen worden buiten ICU’s verpleegd in de ziekenhuizen.

7 Positief geteste personen bevinden zich in isolatie.

Het totaal aantal positieve besmettingen sinds de aanvang van de Covid-pandemie bedraagt 5.312.

Het aantal besmettingen blijft dus nog steeds dagelijks onder de tien. Maar, de feestdagen naderen en velen zijn bevreesd dat begin 2021 ook Suriname getroffen zal worden door een tweede golf. 

Op dit moment heeft de regering echter, om dat te voorkomen, nog geen extra maatregelen aangekondigd. De Surinaamse autoriteiten lijken zich nog geen zorgen te maken en blijven wijzen op de eigen verantwoordelijkheid van burgers en dat zij simpelweg de Covid-maatregelen in acht dienen te nemen.

In diverse landen is zijn autoriteiten wel overgegaan tot het treffen van aangescherpte maatregelen vooral nu bekend is geworden, dat na de viering van ‘Thanksgiving’ in Canada het aantal besmettingen aanzienlijk is toegenomen…

error: Kopiëren mag niet!