Twee mannen aangehouden te Nieuw-Nickerie verdacht van bedreiging met de dood

De politie te Nieuw-Nickerie heeft woensdag 11 november twee mannen aangehouden die verdacht worden van bedreiging met de dood tegen twee personen. Een man had een week eerder aangifte bij de politie van het bureau Nieuw-Nickerie gedaan van bedreiging tegen ene H.B., zo meldt het Korps Politie Suriname vandaag pas, zondag 28 november.

Volgens de aangever zat hij op zijn balkon, toen een zwarte Toyota Mark X voor zijn huis stopte. Een man stapte uit die auto, waarna die een pistool op hem richtte en dreigde hem te zullen doodschieten. De aangever zag echter kans om via een achterraam van zijn woning te vluchten.

Een dag daarna, donderdag 5 november, werd nog een aangifte van bedreiging gedaan tegen dezelfde H.B. door een andere aangever. De verdachte zou een vuistvuurwapen op de man hebben gericht en hem met de dood hebben bedreigd. De tweede aangever verklaarde ook, dat H.B. met een zwarte Mark X was gekomen en in gezelschap van een kompaan die ook gewapend was.

Beide verdachten werden opgespoord en woensdag 11 november aangehouden. Op H.B. en zijn kompaan werden twee luchtdrukpistolen aangetroffen en inbeslaggenomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

H.B. heeft meer op zijn kerfstok, gelet op het feit dat er meerdere aangiften tegen hem zijn gedaan bij de afdeling Fraude. Naar aanleiding van een onderzoek heeft de afdeling Fraude bij beide verdachten een aantal goederen in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: