Nickerie 3 agronomen rijker

Chandenie Sanchit, Roshnie Gangapersad en Chandriekapersad Jaggessar zijn de eerste drie studenten die zijn afgestudeerd van het programma ‘Agronomie’ aan het Polytechnic College Suriname. De drie hebben elk hun onderzoeksproject gepresenteerd in de periode oktober tot november 2020. Het PTC feliciteert Nickerie met dit succes. Op 1 oktober 2014 is het Polytechnic College Suriname gestart met de opleiding Agronomie in Nickerie. Dit initiatief is genomen na herhaaldelijk aangeven van de beleidsmakers dat er een behoefte is aan een landbouwopleiding op hbo-niveau in Nickerie. Samen met deskundigen uit Nickerie en Paramaribo en de volledige ondersteuning van de toenmalige dc, Wedprekash Joeloemsingh is het curriculum ontwikkeld. PTC is zelfs verder gegaan door direct meer programma’s aan te bieden en een dependance op te zetten.

PTC Nickerie is opgestart met 34 studenten en drie programma’s: Agronomie, Information-& Communication Technology en Werktuigbouwkunde. In 2019 waren er zelfs meer Agronomie studenten in Nickerie dan Paramaribo. Dit maakte dat enkele colleges “omgekeerd” werden gestreamd; de colleges werden verzorgd in Nickerie en gestreamd naar Paramaribo. Met de nieuwe onderwijsvorm van het PTC, afstandsonderwijs, wordt het nog geriefelijk voor de jongeren van Nickerie. De studenten kunnen met afstandsonderwijs zelfstandig, in hun eigen omgeving, onderwijs volgen. Praktijklessen worden zoveel mogelijk in Nickerie zelf verzorgd, gezien het PTC ook een docentenbestand in Nickerie heeft. PTC is steeds innovatief en probeert op deze wijze een bijdrage te leveren, niet alleen aan de ontwikkeling van de landbouwsector in Nickerie, maar ook aan de arbeidsmarkt en de economie van Nickerie. PTC draagt zo haar steentje bij aan de versterking van de economische situatie van ons geliefd land, aldus het PTC.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: