Srefidensi wordt dit jaar op een andere manier gevierd

Srefidensi wordt dit jaar op een andere manier gevierd, zeggen enkele burgers aan de krant. De meeste mensen zijn al in de Srefidensi-sfeer. Dat is te zien aan de versieringen. Ook de binnenstad van Paramaribo laat dat ook op haar eigen manier zien. De markt is versierd, ook enkele winkels. Tijdens een gesprek geeft een burger aan dat zij het heel jammer vindt dat het niet groot gevierd kan worden. “45 jaar laat je niet gewoon gaan, maar anders kan het niet door covid en de financiële situatie. Maar het koken en lekker eten, laten wij niet gaan. Ook al is er geen feest, maar er gaat wel genoten worden van een stevig bordje eten”, benadrukt de burger. “Dit jaar zie ik het helemaal niet zitten, want ik heb uiteindelijk genoeg schade geleden”, zegt een andere burger. “Ik probeer nog steeds van alles om uit te komen en ook nog mijn werknemers te betalen; dus gaat echt zwaar. Ben wel blij met 45 jaar, dus laat het niet zomaar gaan. Er gaat zeker lekker gekookt worden.”

Janice gaf aan dat het voor haar heel anders is. Momenteel zit zij zonder eigen onderdak en woont weer met haar ouders in. Door de hele situatie en verhoging kon ze haar huur en haar vaste lasten niet meer betalen. “Ik ben er alleen en het is toch moeilijk. Ik dacht juist dat het in mijn eentje soepel zou gaan, maar nee. Ik vraag me af hoe anderen het doen met een gezin. Met ondersteuning van mijn ouders hoop ik weer op mijn eigen benen te staan. Hier kan ik sparen en zo ook zaken in orde maken”, benadrukt Janice. “Ik hoop dat 2021 wel goed nieuws voor mij brengt en geluk. Niet alleen voor mij, maar voor eenieder want wij allen zitten erin en voelen het.” Een standhouder gaf aan dat hij niet veel aan feesten denkt. “Op die dagen gaan mijn gezin en ik heel hard werken. We hebben maanden thuis gezeten, dus die maanden halen wij op een of andere manier in. Zolang wij samen zijn en het beste van kunnen maken, maakt het mijn hart blij. Voor eenieder wens ik het beste en hoop dat het iets beter zal gaan komend jaar”, zegt de standhouder.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: