Braziliaanse vrouw (28) door 58-jarige partner in Lawa-gebied doodgestoken

De 28-jarige Braziliaanse Romenia Brito Reis is in de nacht van zondag op maandag door haar 58-jarige man A.L. doodgestoken. Ze woonden met hun twee kinderen van 5 en 10 jaar jong in een goudzoekerskamp in het Lawa-gebied. Door tot nog toe onbekende redenen moet de man met een scherp voorwerp de vrouw over haar gehele lichaam steekverwondingen hebben toegebracht. Romenia Brito Reis overleed ter plekke, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdagavond. Leden van het Regio Bijstand Team Oost in het Lawa-gebied, de recherche van regio Oost en agenten van de afdeling Kapitale Delicten deden na een melding het gebied aan. 

De verdachte A.L. werd aangehouden. Hij verklaart dat de vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Zowel de verdachte als het lichaam van de jonge vrouw zijn overgebracht naar Paramaribo. Het onderzoek van deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lichaam van de vrouw voor obductie in beslag genomen, terwijl de verdachte in verzekering is gesteld.

error: Kopiëren mag niet!