Oud-president Ronald Venetiaan over Onafhankelijkheidsdag: “Laten we het vieren”

Voormalig president Ronald Venetiaan is ervan overtuigd dat de Onafhankelijkheidsdag op woensdag 25 november 2020 gevierd moet worden. “Ik zeg, laten wij het vieren”, zei het voormalige staatshoofd nadat hij de hoogste onderscheiding kreeg van ons land afgelopen zaterdag. “Sommige mensen vragen zich af of wij het moeten vieren. Men praat over herdenking. Ik zeg laten we het vieren. Er is geen asfaltweg voor geen enkele natie.” De voormalig president en staatshoofd heeft een boodschap voor de jonge generatie: “We vieren 45 jaar. Met in het vooruitzicht nog 45 jaren. We willen het beter doen. Maar we bereiden ons voor om alles wat ons tegemoet komt, het hoofd te kunnen bieden. Van de goede dingen te genieten. En om de minder goede dingen als volk te verwerken.”

Oud-president Ronald Venetiaan is tot 3 maal toe staatshoofd geweest van ons Republiek. Hij is ook 3 maal minister van Onderwijs geweest. Als erkenning voor zijn bewezen diensten aan land en volk werd de voormalige president onlangs gedecoreerd met de hoogste onderscheiding van ons land. De voormalige president is nu drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Gele Ster.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!