Dijksteel en Del Castilho herkennen zich niet in uitspraken Pique

Op het onafhankelijkheidsplein sprak Sibrano Pique maandagmorgen met nog geen 10 personen zich uit tegen de komst van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok. Op video beelden die circuleren via social media deelt Sibrano Pique zijn mening met een verslaggever van NOS Journaal. Piqué nam in 2017 ook deel aan de protestacties ‘we zijn moe’ maar trok zich daarna terug omdat hij met een groep die ‘wakamans’ werden genoemd aan landbouw zou gaan doen. De voormalige president Bouterse had de groep grond toegezegd om te gaan produceren. Het werd Pique niet in dank afgenomen dat hij abrubt de protesteerders in de kou liet.  Hoeveel procent van die groep ‘Wakamans’ daadwerkelijk landbouwer is geworden is onbekend, maar Piqué stond maandag weer op het plein. Hij zei ondermeer dat vanwege de onrust “wij Stef Blok niet willen zien”, hier aan toevoegend dat de huidige president een ‘vijandschapsrelatie’ heeft gecreëerd met de bevolking vanwege zijn handelingen. Pique gebruikte woorden als ‘leugens en nepotisme’.

Angelic Del Castilho, voorzitter van DA91 ziet geen vijandschapsrelatie tussen de regering en de bevolking. Wel dat de regering beter moet luisteren naar de bevolking. “Vijandschap is er ten aanzien van het resultaat van de vorige regering. We zijn in een behoorlijke ellende gestort. Onze belangen zijn compleet te grabbel gegooid. Misschien zou meneer Piqué daartegen moeten demonstreren” merkt Del Castilho op. Ook Cheryl Dijksteel, DNA lid namens de VHP herkent niets van een vijandige sfeer. “Vorige week nog is de begroting aangenomen en zijn zoveel verklaringen  afgelegd door de ministeries. De minister van financiën is ingegaan op de financiële huishouding. Dijksteel wijst ook op de tegemoetkoming die is toegezegd aan grote delen van de samenleving en ziet dan ook geen vijandigheid uitgaan vanuit de regering.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: