Ashwin Adhin in vrijheid gesteld

Het Hof van Justitie heeft de beschikking van de rechter-commissaris bevestigd. Oud-vicepresident en NDP-Assembleelid Ashwin Adhin moet in vrijheid worden gesteld. Het Openbaar Ministerie is niet ontvankelijk verklaard.

De rechter-commissaris had eerder bepaald dat er tegen Adhin een redelijk vermoeden van schuld was voor de in het bevel tot inverzekeringstelling vermelde strafbare feiten.

De rechter-commissaris had getoetst of de inverzekeringstelling volgens het procesrecht was gelopen. Volgens haar had Adhin ingevolge de Wet In Staat van Beschuldigingstelling Politieke Ambtsdragers (S.B. 2001 no. 72) eerst in staat van beschuldiging moeten  worden gesteld.

Het Hof van Justitie heeft dinsdag het Openbaar Ministerie echter in het ongelijk gesteld en dat betekent, dat Adhin een vrij man is.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de oud-vicepresident van valsheid in geschrifte, verduistering en vernieling van media-apparatuur, van het Kabinet van de Vicepresident, toebehorende aan de Staat Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: