Spoed ledenvergadering Surinaamse Politie Bond

Leden bond gaan in beraad en nemen niet deel aan parade en defilé tijdens viering Onafhankelijkheid

Het bestuur van de Surinaamse Politie Bond, SPB, heeft dinsdagmiddag om een uur met spoed een algemene ledenvergadering belegd. Aanleiding voor die vergadering was, dat minister Kenneth Amoksie van Justitie en Politie tegen tijdens de vergadering van maandag gemaakte afspraken ingaat.

Op de agenda stonden dan ook het besluit van de minister betreffende het niet beëdigen en bevorderen van de BPO-lichting 2019-2020 (Basis Politie Opleiding) en het niet bevorderen van de onder inspecteurs na lichting 1992.

De vergadering heeft besloten dat zij in beraad gaat. De agenten gaan niet deelnemen aan de parade en defilé tijdens de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid woensdag. Verder werd bij motie aangenomen, dat

  • er niet wordt opgetreden tegen overtreders van de avondklok
  • geen defilé
  • het Recherche Bijstandsteam wordt weggehaald van de beveiliging
  • alle rekruten van de werkvloer worden gehaald, en
  • dat het BIT-Team (Bestrijding Internationale Drugshandel) eruit wordt gehaald

De bestuursleden van de bond zijn na de vergadering naar het ministerie van Justitie en Politie gegaan om een petitie met de motie in te dienen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: