Yerry Khoesial aka Mr Romance gedecoreerd

Op 21 november 2020 is  Yerry Khoesial aka Mr Romance gedecoreerd. Dagblad Suriname verneemt van Mr Romance dat hij is voorgedragen en gedecoreerd voor zijn bijzondere inzet in de loop der jaren op sociaal, cultureel, sport en muzikaal gebied. Hij verkreeg het zilveren eremedaille. Zijn inzet bij sociaal zwakkeren en kinderen met een beperking is onder andere een reden. Zo kreeg hij enkele jaren terug ook een onderscheiding van de Indiase ambassade bij de launch van zijn eerste clip genaamd ‘Ajnabee’. Daarna volgden er nog enkele eigen composities  genaamd, Lobi Pasi, Ye Broko Mi Ati en vele anderen. Ook heeft  hij enkele hindoestaanse songs vertaald en zodoende een ander invloed uitgeoefend op het Surinaams-hindoestaans muziekgebeuren. De romantiek is niet weg te denken bij de zanger die naast de goede soul songs, elke song kan omzetten tot een swingend nummer. Daarvoor is hij zijn manager en guru Soedesh Bipat dankbaar.

Khoesial komt ook uit een bloedlijn van muzikanten. Zo draagt hij zijn medaille op aan zijn grootvader, Soeki Akkal. Deze was ook de eerste Surinaamse muziek director in de Indiase film industrie en zijn vader Waldo Khoesial, de schrijver en componist van ‘Yeh Milan Bara Pyara’. Nu is Khoesial lid van muziek formatie The Future. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij het staatsziekenfonds (SZF), waar hij ook lid is van de commissie sport en ontspanning (soc) en coördinator voor volleyball. Zelfs is hij ook volleybalspeler en basketballer voor het SZF. Onder leiding van Valstein heeft Khoesial ook 15 jaren gevechtssport beoefend (Kung -fu), waar hij ook enkele presidentiele onderscheidingen heeft gekregen onder de toenmalige president, R. Venetiaan. Khoesial heeft ook mee gedaan aan de eerste thaibox gala gehouden in Suriname. Ook is Khoesial penningmeester van stichting gevallen helden Marienburg.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: