Vereniging Vrienden van Stadsherstel Suriname lanceert videoreeks ‘Futu Pasi’

Een van de doelen van de Vereniging Vrienden van Stadsherstel Suriname (VVSS) is om onder andere mensen bewust te maken en te activeren meer aandacht te hebben voor het behoud, de restauratie en renovatie van het Surinaams Historisch Erfgoed. Suriname staat sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Paramaribo staat bekend als de ‘Houten Stad’, omdat er zoveel houten gebouwen zijn in de historische binnenstad, zo schrijft de vereniging in een maandag uitgebracht persbericht.

‘Wanneer je naar die panden in Paramaribo kijkt zie je dat het een weerspiegeling is van Europese architectuur en bouwconstructies met inheemse materialen en ambachten.’ 

‘Het is voor ons belangrijk dat men meer kennis en waardering krijgt voor onze historie en monumentale panden. Dit is uiteindelijk zeer belangrijk voor het verder vormen van een eigen identiteit. Er is daarom in samenwerking met de Nederlandse Ambassade en het ministerie van Onderwijs is Suriname; een nieuwe serie gelanceerd genaamd ‘FUTU PASI’.’

Het idee voor ‘FUTU PASI’ is ontstaan bij de VVSS, omdat de Open Monumentendag (OMD) traditiegetrouw op de derde zondag van november plaats vindt. Vanwege de Covid-19 situatie kan de OMD dit jaar niet fysiek plaatsvinden en is gekozen om een serie-reeks te presenteren via de Facebookpagina van de vereniging.

De teaser ziet u hier: https://fb.watch/1Qde3IfJjp/ 

‘FUTU PASI’ neemt de kijker de komende vijf weken mee op een reis langs enkele van deze bijzondere panden met bijzondere verhalen gebaseerd op onze geschiedenis. Er is ervoor gekozen de eerste aflevering op de 45e verjaardag van de Republiek Suriname en wel op 25 november om twee uur ‘s middags te vertonen op de Facebookpagina: Stadsherstel Suriname.

De volgende afleveringen zijn elke zondag om twee uur ‘s middags online te zien.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: