Ministerie van Onderwijs traint inspecteurs in data-analyse en rapportage

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is van start gegaan met een training van haar korps aan inspecteurs. Een van de vernieuwde taken van het inspectieteam is om een juist beeld te krijgen over het onderwijs en het monitoren van de kwaliteiten in onderwijsvernieuwing en onderwijsverbetering. De eerste training ging over data-analyse en rapportage, zo meldt het ministerie maandag.

Het korps inspecteurs leerde onderwijsrapporten te schrijven en hoe deze te presenteren aan verschillende stakeholders van het onderwijs. Dit gebeurde tijdens een online workshop op 17, 18, 19 en 20 november door de Jamaicaanse Inspecteur-Generaal rr. Maureen Dwyer. In totaal hebben 43 inspecteurs, waarvan 2 in Nickerie, de workshop online bijgewoond.

Een concreet doel is het ontwikkelen van competenties om data te verzamelen, analyseren en te interpreteren om het onderwijs te verbeteren op scholen.

Onderwijskwaliteiten waarop data verzameld kunnen worden zijn onder meer de optimale toegang van het onderwijs voor elke leerling of student in elk district van Suriname; het betekenisvol leren en het inspirerend lesgeven krijgen een centrale rol in het onderwijs om de ontwikkeling van leerlingen en studenten te stimuleren en verbeteren.

Data zijn cijfermatige weergave van de werkelijkheid en een doordacht actieplan gebaseerd op deze data zal uiteindelijk leiden tot verbeteringen en vernieuwingen in het onderwijs. De data voorzien stakeholders van informatie om te komen tot effectief onderwijsbeleid.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: