Minister Albert Ramdin ontvangt Honorair Consul van Israël

Joseph Haim Harrosh: ‘Suriname is een voorbeeldland in de wereld’

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft zaterdag de Honorair Consul van Suriname in Israël, Joseph Haim Harrosh, ontvangen op het ministerie. Bij dit onderhoud was ook minister van Financiën en Planning Armand Achaibersing aanwezig, zo bericht maandag de Communicatie Dienst Suriname.

De Honorair Consul is momenteel in Suriname op uitnodiging in verband met de festiviteiten rond 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid.

De goede bilaterale banden tussen Suriname en Israël, die sinds 1976 formeel zijn aangegaan, werden benadrukt, waarbij door Ramdin te kennen werd gegeven, dat Israël een belangrijke partner is voor Suriname ter ondersteuning van de nationale doelstellingen.

Minister Ramdin complimenteerde de Honorair Consul met de wijze waarop alle betrokken gemeenschappen in het Midden-Oosten inspanningen getroosten om door middel van dialoog en onderhandeling langlopende conflictsituaties op te lossen. In dit kader feliciteerde de minister Israël met de recent gesloten samenwerkingsovereenkomsten met de Verenigde Arabische Emiraten.

De bestaande samenwerking tussen beide landen omvat onder meer onderwijs en capaciteitsversterking, gezondheidszorg, landbouw, infrastructuur, cultuur vanwege de Joodse diaspora, investeringen en het bevorderen van ondernemerschap tussen beide landen.

In specifieke vervolggesprekken, over strategische ontwikkelingsvraagstukken, zal worden gekeken naar verbreding en het diversifiëren van de samenwerking.

De Honorair Consul feliciteerde de totale Surinaamse gemeenschap met de herdenking van 45 jaar Onafhankelijkheid. Hij prees de wijze waarop tolerantie in Suriname wordt beleefd en de wijze waarop de verschillende etnische groepen vreedzaam naast elkaar leven met behoud van de eigen religie, cultuur, traditie en respect voor elkaar. Hij ziet Suriname als een voorbeeldland in de wereld. 

Tijdens zijn verblijf in Suriname zal de Honorair Consul ook worden ontvangen door president Chandrikapersad Santokhi en ontmoetingen hebben met overige ministers.

error: Kopiëren mag niet!