Luchtvaartmaatschappijen dringen aan op sneltesten

Nu een coronavaccin in zicht is mogen landen niet al te snel concessies doen. Dat stellen de ceo’s van British Airways, Delta Airlines, Airbus en easyJet in een gezamenlijke verklaring, zo meldt de Financial Times.

De luchtvaartmaatschappijen vinden dat overheden gebruik moeten maken van sneltesten voordat passagiers aan boord gaan. Die werken volgens hen beter dan het huidige quarantainebeleid in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel geldt een verplichte thuisisolatie van veertien dagen bij aankomst in dat land.

Het nieuws vorige week dat Pfizer en Biontech een vaccin hebben dat 95% effectief is, zorgde voor euforie op de beurzen. Koersen van luchtvaartmaatschappijen schoten omhoog. Maar de ceo’s waarschuwen nu dat het nog even kan duren voordat het vaccin uiteindelijk is toegediend. De logistieke opdracht is daarbij groot, aldus de luchtvaartbazen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: