“Ik vind het gemakkelijk om hier mijn groenten en fruit te kopen”

“Ik vind het gemakkelijk om hier mijn groenten en fruit te kopen, want ik hoef dan niet uit te stappen”, zegt een burger die vaak groenten koopt bij de Haitiaanse Markt aan de Drambrandersgracht. Het maakt voor haar niet uit als de prijzen van de groenten met SRD 1 of SRD 2,50 duurder zijn, maar vind de vergemakkelijking belangrijk. “Om inkopen te doen op de Centrale Markt lijkt voor mij vermoeiend en er komen daar ook veel meer mensen bij elkaar. Dat wekt angst bij mij op. Vandaar dat ik mijn groentesoorten koop waar er minder drukte voorkomt. Ook al waar ik mijn groenten koop, was ik het goed voordat ik het in de kast op sla. Dus de Covid-19 maatregelen pas ik wel strak toe”. Een standhouder gaf aan dat de verkoop wel vlot gaat. Zij heeft na geruime tijd zelfs ook optimaal verschillende soorten bladgroenten verkocht. “In het begin verkochten zij ook bladgroenten maar de meeste  aandacht van hen werd gefocust op aardvruchten. Door de eerdere slappe verkoop en door hitte zagen de meeste van de bladgroenten er niet zo aantrekkelijk uit. Vandaar dat de meeste van hen besloten hadden alleen aardvruchten te verkopen. Hoe de verkoop een beetje makkelijk is op die markt vroegen de meeste klanten altijd naar bladgroenten. Vandaar dat de aanleiding er is om vaak genoeg ook bladgroenten te verkopen”, aldus de burger. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: