“Aan het einde van de dag met 70% van je spullen terug naar huis gaan is geen prettig gevoel”

Het is veel burgers opgevallen dat de meeste verkoopstands tussen de Tweede en Derde Rijweg aan de Kwattaweg langzamerhand aan het verdwijnen zijn. Sila woont in de omgeving en vertelt aan de krant dat toen de stands er waren, het heel handig voor haar was om haar groentesoorten te kopen. Verder is er ook aan de Derde Rijweg een zogenaamde ‘Ons Belang’ die groenten verkoopt. “Maar voor een vrouw van 63 jaar als mij is het te forcerend om helemaal naar daar te bussen. Vooral met de hele Covid-19 pandemie lijkt het me niet een goed idee. De supermarkten in de omgeving verkopen wel groenten, maar in de meeste gevallen geen bladgroenten die nu juist heel belangrijk zijn voor het immuunsysteem”, zegt Sila.

Een standhouder die nog mee doet met de verkoop langs de weg, vertelt dat de verkoop deze dagen niet gaat. Dat kan volgens haar misschien ook de reden zijn dat de andere standhouders besloten hebben om niet meer te komen. “Op de meeste dagen zag je enkele standhouders met hun kinderen verkopen en dat leek heel forcerend te zijn. Vooral aan het eind van de dag met 70% van je spullen terug naar huis te gaan is helemaal geen prettig gevoel”. Ondanks de slechte verkoop gaven enkele standhouders de moed niet op. Deze standhouder gaf verder aan dat zij nog kijkt hoe het de komende dagen zal gaan met de verkoop. Henk, een andere burger, vertelt dat het eigenlijk goed is als de straat  en omgeving wat rustiger is. “Het was heel druk langs de straat toen de standhouders aanwezig waren. Aan beide kanten had je verschillende soorten standhouders die mee deden met de verkoop en het leek ook gevaarlijk hoe enkele van de standhouders zo dicht bij elkaar waren”, benadrukt Henk.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: