Ministerie van Financiën geeft tekst en uitleg over eenmalige bonus

Over de eenmalige koerscompensatie (koopkrachtversterking) uitkering, ofwel de bonus van SRD 300, wordt geen belasting berekend. 

In het kader van 45 jaar Srefidensi viering op 25 november en de oudjaarsviering is onlangs door de regering een financiële tegemoetkoming toegezegd aan de samenleving. Deze tegemoetkoming wordt deze maand en in december uitgekeerd. Dat is bij beschikking van de minister vastgesteld, zo bericht het ministerie van Financiën en Planning. 

In een bekendmaking heeft het ministerie van Financiën en Planning aangegeven wie in aanmerking kan komen voor deze uitkering, bonus. Voor haar werknemers heeft de overheid gemeend een tegemoetkoming in de vorm van een eenmalige koerscompensatie van SRD 300 voor de maanden november en december uit te keren.  De uitkering geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000 of te wel SRD 12.500,- brutoloon per maand.

In dit kader mogen werkgevers – dus ook particuliere werkgevers – aan hun werknemers met een maandsalaris tot maximaal SRD 12.500 voor de maanden november en december een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van de koerscompensatie belastingvrij uitkeren.

Het karakter van deze eenmalige vrijstelling is om werkgevers en werknemers tegemoet te komen met een belastingvrijstelling in de loonsfeer. Het gaat hier om een extra koerscompensatie voor de maanden november en december, het is dus niet de bedoeling dat werkgevers de verhoging van de koerscompensatie gebruiken om een deel van het bestaande belastbaar loon belastingvrij uit te keren. Deze belastingvrijstelling geldt alleen dan als de werkgever een extra uitkering tot een maximum van SRD 300 in deze maanden doet aan werknemers met een maandloon tot maximaal SRD 12.500.Voor vragen kan contact opgenomen worden met de Belastingdienst via het telefoonnummer 422277 of mailen naar [email protected].

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: